Lennard Duijvestijn

Niet over mij..

Het belangrijkste over mij als coach is dat het niet over mij gaat, maar over jou.. Maar je wilt natuurlijk weten ‘wat voor vlees je in de kuip hebt’ dus vooruit:

Luisteren

Als kind al waren er mensen die hun verhaal bij mij kwijt konden. Waarschijnlijk omdat ik goed kon luisteren. Nu ik iets ouder ben en (op sommige gebieden) iets wijzer, kan ik én luisteren én vragen stellen. Ik ben geduldig, aanwezig en alert. Vanuit een positieve en nieuwsgierige grondhouding sta ik open voor alles wat zich aandient. Wandelen, mediteren en leren helpen mij daarbij.

Persoonlijk

Ik ben gescheiden en vader van drie prachtige kinderen (18, 13 en 10). Mijn dochter (oudste) is gehandicapt. De zorgen voor haar zijn loodzwaar geweest en ook nu spelen er bij tijd en wijle grote vragen rondom haar leven. Ondanks alle verdriet en zware periodes, ziekenhuizen, artsen, instellingen enzovoorts, zijn juist al die moeilijke dingen ook een verrijking van mijn leven. En gelukkig bieden mijn twee pre-puberende zonen genoeg tegenwicht.

Ondernemer

Bijna 25 jaar heb ik een eigen bedrijf gehad, een ingenieursbureau op het gebied van geluid en akoestiek. Naast het vakinhoudelijk adviseren van onder andere gemeenten, architecten en bedrijven, was voor mij het samenstellen en coachen van een team van ca 12 man een van de mooiste taken. In een groep mensen worstelt iedereen wel ergens mee, met zichzelf, met de groep, met de baas, met de balans tussen werk en privé. Er is altijd wat en alles heeft met alles te maken. Coaching gaat daarom nooit alleen over werk of alleen over een privékwestie. Het gaat over jouw gehele staat van zijn, waar je ook bent, wat je ook doet.

Skillful Means

De laatste jaren ben ik intensief bezig met de boeddhistische leer en psychologie. Ik heb verschillende Skillful Means teachings en retreats gevolgd bij het Nyingma Instituut. Skillful Means is door Tarthang Tulku ontwikkeld tot een heldere benadering om te leren je dagelijks werk en activiteiten tot bron van inspiratie, inzicht en voldoening te maken. Mindfulness in de meest brede en pure vorm. Ik word daarin begeleid door zijn leerling en mijn leraar Arnaud Maitland. Je zult dit zeker terugvinden in mijn coaching.

Wandel- / natuurcoach

Al mijn levenservaring, privé, werk en opleidingen zet ik als coach in om jou te helpen. Vanuit compassie leef ik met je mee, maar ik zal me niet laten meeslepen in jouw verhaal of het betrekken op mijzelf. Ik luister zonder oordelen en geef je terug wat je zelf zegt of ervaart. Vanuit die werkhouding ontdekken we samen wat er allemaal al in jou verscholen zit. Je bent namelijk al helemaal goed zoals je bent!

Ik werk als (wandel- / natuur)coach vanuit Overveen in de omgeving Haarlem, in de duinen en op het strand, of indien nodig op een andere locatie in Nederland.

“Lennard beschikt over een kalme en beheerste, soms ook licht confronterende stijl die ik zeer prettig vind. Na elke sessie had ik meer rust in mijn hoofd en scherper voor ogen hoe ik zelf verder kon”

-Alan

Mini cv:

1972 – 1993: Kind zijn, school en drummen
1993 – 1996: Werken en opleiding fotograferen
1996 – 2010: Eigenaar-directeur en adviseur Adviesbureau IJmeer
2010 – 2018: Eigenaar-directeur en adviseur Het GeluidBuro

2002/’07/’10: Vader van een dochter en twee zonen

Sinds 2015: Leerling / beoefenaar Skillful Means, gevolgde teachings oa:
– Transforming Stress in to Wellbeing
– The Power of Time
– In to the Mandala
– Life, Death, Transmissions
– Kum Nye Meditation
– Knowledge of Freedom
– Open Communication

Nu bezig met: Ondernemen, coaching, opleiding tot Skillful Means Teacher onder leiding van Arnaud Maitland, Centre for Skillful Means USA